SPM COUNTDOWN..

Friday, 17 August 2012

Salam Aidilfitri.. :D

Assalamualaikum semua..
Aq dah lama x update blog aq nih kn? Siannye blog aq nih.. Ha, nampaknye tinggal sehari je untuk kita berpuasa. So, aq nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua. Aq x bleh nak taip byk2 sbab aq nk tgk runningman. Ade pakwe aq, Nichkhun!! Oppa, saranghae !! Oklah, bye korang. Hati2 dalam perjalanan bg yg nk balik ke kampung.. :D

Monday, 9 July 2012

Salam semua..
Aq dah lama x menulis kat blog nih kan? Sorilah, aq betul2 busy bulan nih n bulan lpas. So, sebagai kata maaf aq, aq nk tunjuk gmbr2 yang aq amik waktu aq g Karnival Kerjaya, 5 Julai 2012 dan hari ni, 9 Julai 2012 kat Cyberjaya University College of Medical Sciences. Enjoy it !! ^_^
 
At Karnival Kerjaya

 
 

At CUCMS

Sunday, 10 June 2012

Cuti dah habis.. -,-"

Salam semua..
Korang semua ape khabar? Baik?
Ha, nampak tak phone kat atas nih? Ni phone yang aq tengah pakai skrg nih. Ini Sony Ericsson model F305.Tapi, itu sebelum phone nih rosak. Skrg , aq ibarat orang zaman batu. Xde phone. Hampir 3 bulan aq x texting and call member2 aq. Nak buat camne? Kenalah tunggu phone baru. Insyaallah, dalam masa terdekat nih aq akan dapat. Aq ingat phone je rosak, sim card aq yang aq dah guna hampir 6 tahun nih pun dah rosak. Nak tau aq punye no.? 0132394916. Call lah. Sure ade operator yang tolong jawabkan. Cubelah kalau x caye. Haha. Sayang kot no. lama aq tuh. Banyak kenangan pahit n manis yang aq peroleh. Haih.. mengeluh panjang aq kalau camni. Tukar topik jom. Erm, esok dah stat skola. Baju? Dah siap iron. Kasut? Dah basuh, tinggal pasang tali kasut je. Kerja skola? Ade yang aq buat, ade yang aq rasa aq tak tau pun cikgu ade bagi kerja skola. Teruk betul. Cuti2 skola nih, aq makin jadi pelupa dowh. Itu lupe, ini lupe. Inilah masalah budak yang malas macam aq nih. Apepun, aq tak tau nape aq semangat sangat salin jadual malam semalam. Biasanya, esok nak skola, 12 tengah malam nih baru aq buat benda tuh. Maybe aq dah boring duduk rumah kot. Yelah, sepanjang cuti sekolah nih, aq duduk dalam rumah je. Just jumaat baru2 nih aq kluar sekejap. Tu pun sebab member2 aq ajak lepak. Ade member2 aq yang duduk asrama. So, cuti2 macam nih baru aq bleh jumpa diorang. Sedih kan? Huhu.. Klah korang, aq dah membebel macam mak cik tua seharian nih.. Aq dah penat. Nak online jap sebagai aktiviti terakhir aq untuk cuti kali nih. Bye bye korang.. Sayang korang semua.. Muahh muahh.. ^_^

Monday, 4 June 2012

Hello hello !! ^_^

Salam semua..
Korang semua sihat? Korang mesti tertanya-tanya mana aq hilang seminggu ni kan? Aq sebenarnya baru balik dari kampung semalam. Penat gile semalam. Haih, x puas sebenarnya balik kampung kali nih. Yelah, 4 hari je aq balik. Act, aq sepatutnye balik hari Rabu tapi tibe2 je hujan. So, nak tak nak aq kena balik hari Khamis jawabnye. Erm, dah seminggu lebih aq tak tengok die. Rindu yg teramat rindulah kat die. Bile nak habis cuti nih? Nilah aq.Orang bagi cuti sibuk nak sekolah, tak cuti plak merungut. Apelah. Lupe plak nak bagitau kat korang semua nih. Sabtu nih, aq kena pegi Hotel Istana kat Kuala Lumpur tuh. Aq kena terima anugerah untuk anak2 pekerja DRB-Hicom yang cemerlang PMR, SPM n STPM. Wah, mencurah-curah rezeki aq tahun nih. Alhamdulillah, ni semua rezeki. Mungkin tuhan nampak usaha aq waktu PMR hari tu. Klah korang, kite bersua di hari yang lain plak ek. Bye.. Konnichiwa... ^_^

Islamic Calendar with Current Moon Phase Widget by Alhabib

Islamic Calendar with Current Moon Phase Widget by Alhabib

Sunday, 27 May 2012

Haiyaa.. -,-"

 Konnichiwa!
Ini post yg entah ke berapa dah hari ni. Hari ni aq rajin plak nak menaip. Takpelah, nnti byk jgk korang bleh baca. Aq on semalam, die x on. Hari ni aq on, pun die x on jgk. Aq terpkir gak, mane die pegi nih? Tibe2, ade sorang member aq tweet kat aq td. Die kate 'Die cuti, pegi holiday tak silap.. tu je aq tau..'. Amboi, awk pegi bercuti? Penat2 sy pkirkan awk, awk tgh enjoy2 bercuti plak. Awk pegi bercuti tak bgtau sy ek? Bile aq baca tweet member aq nih, berapi2 hati aq nih. Hilang tah ke mana, tup2 g holiday. Memang nk kena penumbuk ngan aq je mamat nih. Awk ni pun, sedih sy tau. Sy sedih, bkn awk peduli pun. Korang yg baca nih, jangan gelakkan aq klau aq jiwang tetibe nih. Aq pnah ckap, aq bleh jd jiwang untuk die sorang je. Klau korang sedar kn, post aq nih mesti ade story2 pasal die. Dah blog ID aq pun my love journey, of courselah pasal perjalanan kisah cinta aq. Untuk awk, semoga awk selamat kat sana n selamat sampai kat sini. Biar sy dpt terus tgk awk lg. Nak je sy tulis nama awk kat sini biar awk nampak ape yg sy tulis kat blog sy nih. Klah korang, gudnite. Aq dah ngantuk, nak off. Lain kali aq update lg blog aq ya tersayang nih. Tata.. Sayoonara.. Mata kondo..
Konbawa..
This is some of greetings that I want to share with all readers. Have fun !!




EnglishJapanese
Good morning.ohayo gozaimasu
Good afternoon.kon-nichiwa
Good evening. (greeting)konbanwa
Hello, my name is John.Hajimemashite. Jon to mooshimasu.
What is your name?Onamae wa nanto osshaimasuka.
How are things?Dodesuka, cho-oshiwa.
Fine, thanks.Eeh, okagesamade.
How are you?Ogenki desuka.
I am fine.Genki desu.
Nice to meet you.Oai dekite yokattadesu.
Goodbye.Sayoonara
See you laterMata kondo.
  from :  http://www.learnalanguage.com/learn-japanese/japanese-phrases/japanese-greetings.php

Jom Belajar Bahasa Jepun (ayat cinta).. ^_^

Salam semua..
Hari ni jom belajar ayat cinta dalam bahasa Jepun. Cukup sesuai untuk sesiapa yg malu2 nak ucapkan kata cinta kat orang yg korang suka. Boleh jgk untuk sesiapa nk cuba benda baru..



EnglishJapanese
I love you (care for you)sukidesu
I love you (more serious)Aishiteru
Do you love me? (care for me?)boku no koto suki?
Do you love me? (more serious)boku no koto aishiteru?
I (female) am in lovekoi ni ochichatta.
I (male) am in lovekoi ni ochite shimatta.
You are beautifulkirei da.
You are handsomehansamu ne.
I am passionate about youkimi ni muchuu.
You make me happykimi ga ite shiawase.
Will you marry me?kekkon shite kudasai.
She’s my fiancĂ©boku no kon-yakusha desu.
He’s my fiancĂ©watashi no kon-yakusha desu.
You are the love of my life.watashi no isshoo no koibito.
I adore youkimi no koto sukide tamaranai.
I miss youaitai.
Would you like to be my boyfriend?booi furendo ni natte kureru?
Would you like to be my girlfriend?garu furendo ni natte kureru?
I want to be with you forever.itsumademo issho ni itai.
I need youanataga inai to yatte ikenai.
I always think about youitsumo omotteimasu.
I like yousuki desu.
Kiss mekisu shite.
Hug medaite.


Ha, camne? Dah ade idea nak ucapkan perasaan cinta korang buat yg tersayang? Aq cume nak berkongsi. Info ni aq dapat drpd satu blog nih.. http://www.learnalanguage.com/learn-japanese/japanese-phrases/japanese-love-phrases.php
Mungkin aq dpt tolong korang untuk menguatkan lg perasaan cinta para pembaca blog aq nih. Gudluck !! ^_^

Saturday, 26 May 2012

School holiday..(antara seronok & tak)

Salam semua..
Hari ni hari permulaan cuti sekolah bg 1st semester. Memang seronok, habis exam je terus cuti. Tapi yg xbestnye, 2 minggulah aq xdpt tgk n contact die. Camne nk contact? Phone aq rosak. Insyaallah, dlm masa terdekat nih mungkin mak n ayah aq akan belikan phone yg baru untuk aq. Cite pasal exam, ade markah exam yg aq dah dapat. Teruknye result aq kali ni. Semua drop. Yg paling teruk setakat nih, Add Maths. Xsampai 20% pun aq dpt. Nak tau berape? Xyahlah. Malu nak bgtaulah. Apepun aq cite pasal sorang cikgu yg mengajar aq nih. Die cikgu Biology aq. Aq xtau ape yg die xpuas hati ngan aq nih. Waktu die nk bg paper 2 Bio kat budak klas aq, muke die biasa je. Tibe2, die sebut nama aq. Aq pun bangun dr tempat duduk aq tuh. Die tunggu je aq sampai aq kat depan meja die. Die buat muke kerek die ngan aq. Then.. die campak paper aq ddepan klas. Semua classmates aq nampak. Memalukan aq je. Kalau die x suke aq kat klas die, just say that to me! Die pikir aq xde prasaan ke? Kalau bengang markah aq rendah, aq xksah. Tp, nape buat kat aq sorang je? Ade member aq yg dpt markah rendah dr aq, die xbuat plak kat diorang. Menyakai je. Aq dahlah tgh tekanan markah aq semua drop kali nih, die tambah plak kebengangan aq ngan die. Kn dh kluar ayat baru. Dahlah menyombong kat skola. Die pkir bagus je buat camtu. Xde orang hormat dielah kalau die buat camtu. Cite banyak pasal cikgu tu, buat sakit je aq ari ni. Dahlah tu. Eh, korang. Cuti2 nih, korang g mana ek? Nanti story2lah kat aq. Aq? Terperap dlm rumah jelah. Ayah aq keje. Xdpat balik kampung. I miss my hometown. Last time balik, waktu kenduri tahlil arwah abang long aq. Aq rindu ngan anak buah aq yg comel2 tuh. Bulan 7 nih genaplah umur die 2 tahun. Agak2, aq nak bagi ape ek untuk birthday die? Isya, mak long rindu kat Isya lah.. 

Saturday, 12 May 2012

Can't wait !!

Hai korg..
Esok hari Ahad.. sekolah aq buat sukan tahunan..
Aq masuk acara permulaannye je.. perbarisan ler.. muke aq ni nk masuk acara? xpayahlah.. aq ade setahun lebih lagi skola kat situ.. mmg xde peluang aq nk masuk.. lgpun, mmg aq xnk masuk pun.. aq mane minat sukan.. kawad kaki bolehlah.. aq expert.. klau die.. harapan skola.. xyah ckaplah..
Ha, aq baru dpt kajian terbaru.. kpd lelaki2 yg nk lengan berotot dlm masa yg singkat, cube korg try2 masuk kawad kaki.. sure berhasil.. xcaye, cube je dulu.. ni utk sesape yg blum ade otot lg ler.. aq cdgkn je.. xjd, jgn serang aq plak..
Oklah korg.. gudnite.. gudluck to amethyst !!
Do the best!! Purple power!! Fight3!!
Bye korg.. :D




Almost a year..^_^

Xsangka..
Tengah2 aq tgk blog someone yg aq follow nih yg cite die dah kapel ngan pakwe die hampir 10 bulan(comel blog bdk nih..), aq baru teringat..
24 Julai 2012 nih, genaplah setahun aq jd ttm die, kenal die, suke die..(hehe.. :P)
Maknanye lg 2 bulanlah ek? Xsangka.. Agak2, die still syg aq x?
Xdelah, kat twitter, die slalu tweet mcm die tgh single.. Aq ngan die bukan kapel tp tahu2 sdirilah kan.. 
Ade satu statement yg buatkan aq percaya die still harapkan aq nih syg die lagi.. 
Moment bile die kate aq mcm xnk layan die lagi.. buat aq terpkir, maybe die syg aq lg.. aq je pkir bukan2..
Aq harap sgt die baca post aq nih.. bukan ape.. bukti aq ni xpnah lupekan die..(alamak,jiwangnye aq..)
Lantaklah org tahu ke x pasal aq ngan die.. janji aq x amik org punye..
Awak, kalau awk tanye sy syg awk ke x, of course sy malu2 nk jwb.. tp sy nk awk tahu, sy syggggggggggg awk smpai bile2..
Tidur pun berangan pasal awk.. mcm awk ni kat sebelah sy slalu..
Sy dah gile bayang ngan awk dah.. haha.. mcm org gile pun ade bile pkirkn awk..

Friday, 11 May 2012

Stress..

Salam korg..
Dah lama aq x bukak blog nih..
Aq skrg nih tgh exam.. So jarang2lah on.. Aq baru habis exam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Agama Islam..
Next week plak Biology, Chemistry, Physics dan seangkatan dgnnye..(malas nk tulis smue subjek..)

Tekanan dowh.. Ari ni pun x datang skola.. Malas+tak kuasa nk mengadap muka mak tiri kesayangan aq tuh(cikgu bio aq ler..)..
Apepun, aq tgh risau something.. Pasal aq ngan die.. Ramai dah tau kot.. Menyesal plak letak gambar die kat blog aq nih.. Aq pkir xde sape nk tgk.. Check2, dekat 70 org view post aq pasal mamat tuh.. Haih, kantoi2..
Korg yg dah tau pasal aq ngan die nih.. Diam2 je.. Kalau cikgu ke pengawas2 skola aq yg bajet2 anti-kapel ni tahu, xpasal2 aq dpt kaunseling free2 je..
Agak2 mamat tuh tau ke aq letak gambar die? Kalau tahu, lagi aq malu nk g skola.. Kang kena bahan ngan member2 die plak.. Sabo jelah..
Awak, sori ye.. Glamour tetibe.. Sian awk.. Xde angin, xde ribut.. Nama awk disebut-sebut kat skola..

Monday, 16 April 2012

I miss u..

Hmm..
Aq rindu kat die..
Mcm manelah keadaan die skrg nih?
Rndunye xpyh ckap..
Rndu sesangat..
Tp,aq rasa mcm die dh jauh dr aq..
What i'm gonna supposed to do right now?
Win him back or do nothing?
Hmm..
let's the time decide it..

I'm new here!! :D

Salam semua..
Buat permulaan,aq,Nor Azila..
dah ade blog sdiri!!
Aq act dah lama nk buat tp aq xtau cmne nk buat n xde masa..
Tambah2 lg,aq skrg ni dah msuk form 4..
So,kena tumpukn phatian lg lbih kpd pljrn drpd masa aq form 3 dulu..
Yelah, thun dpan kn SPM..
Lg susah drpd PMR..
Aq pun dh target nk dptkn 9A+,
mstilah kena struggle gile2 ek..
Ape pun,thanx kpd sesiapa yg sudi baca post blog aq nih..